Stadsboerin Irma

Ik, Irma Duisterwinkel, ben in januari 2020 begonnen met Zelfoogsttuin Westpark in Groningen.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit.

Na de middelbare school ronde ik mijn studies Sociaal Pedagogisch Werk en Bos- en Natuurbeheer af. Daarna werkte ik op verschillende boerderijen.

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren over het telen van biologische groenten. Op dit moment leer ik meer over biodynamische landbouw aan het Warmonderhof in Dronten. 

Zo blijf ik op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom het thema duurzaamheid, landbouw en voeding. Ook ontmoet ik op deze manier collega tuinders. 

Leven in harmonie 

Ik vind het belangrijk bezig te zijn met de vraag hoe we goed voor onszelf, anderen en al het andere leven op aarde kunnen zorgen. Voor mij komt dit samen in het concept van de zelfoogsttuin

Toen ik de zelfoogsttuin van Gijs in Haren leerde kennen wist ik het zeker: ik wil ook zo’n tuin beginnen. Nu in Westpark hoop ik samen met jou mijn kleine stukje bij te kunnen dragen.

Hopelijk tot snel op de tuin. 

Stadsboerin Irma

In de media

Gezelliger, gezonder en duurzamer dan de supermarkt: pluk je eigen groente in Zelfoogsttuin Westpark

Het begint in mei met spinazie, tomaten en sla, en gaat door tot in december met boerenkool, postelein en snijbiet. In de nieuwe Zelfoogsttuin Westpark bij De Held kun je straks het hele jaar groente plukken. Een idee van Irma Duisterwinkel (34) uit Groningen..

Lees verder

 

Groningen krijgt een heuse zelfoogsttuin: eigenhandig je groente plukken.

Wat is er verser dan de versafdeling van de Appie of Jumbo? Juustem, een zelfoogsttuin. Waar je met je blote mensenklauwen biologische en onbespoten groentes kunt plukken. En ideaal: binnenkort komt er eentje in Stad!

‘Dat klopt helemaal’, zegt dolenthousiaste initiatiefnemer Irma. ‘Vanmorgen zijn ze begonnen met…

Lees verder